Предложението Европа да изпрати сухопътни войски в Украйна, отваря плашещ

...
 
Предложението Европа да изпрати сухопътни войски в Украйна, отваря плашещ
Коментари Харесай

Ватикана: Предложението Европа да изпрати сухопътни войски в Украйна, отваря „плашещ сценарий“

 

„ Предложението Европа да изпрати сухопътни войски в Украйна, отваря „ плашещ сюжет “. Това съобщи кардиналът-държавен секретар на Ватикана Пиетро Паролин.

Предложението Европа да изпрати сухопътни войски в Украйна

В понеделник Еманюел  Макрон разгласи нови стъпки за подкрепяне на Украйна в битката ѝ против съветското настъпление, като съобщи, че не изключва опцията за разполагане на западни войски за реализиране на европейската цел за победа над Москва.

„ Това е в действителност плашещ сюжет, тъй като ще докара до ескалация, която постоянно сме се опитвали да избегнем. Това е сюжет, който не бих нарекъл апокалиптичен, тъй като може би това е пресилена дума в този миг, само че сигурно е заплашителен “, прибавя той.

Запитан за вероятните аргументи за предлагането на Макрон, той декларира, че евентуално това е по този начин, тъй като след две години война към момента „ няма изгледи за решение на хоризонта, било то военно или посредством договаряния “.

„ Би било идеално в действителност да намерим метод да накараме двете страни да стартират да беседват и да водят разговор “, прибавя той.

„ Специалните сили на НАТО са към този момент в Украйна, Макрон единствено опита да ги легализира. Изявленията на френския президент Еманюел Макрон за опцията за изпращане на войски на НАТО в Украйна имаха за цел да легализират съществуващото наличие на специфични елементи от страните-членки на алианса на украинска територия. “

Това оповестява английският вестник The Financial Times,позовавайки се на неназован почитан представител на европейската защита, напомня SafeNews.

Източник: Фокус

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР